Младите хора с огромен потенциал са най-важният капитал за една

...
Младите хора с огромен потенциал са най-важният капитал за една
Коментари Харесай

Румен Радев към научните олимпийци: Вие сте най-важният капитал

" Младите хора с голям капацитет са най-важният капитал за една нация ". Така президентът Румен Радев се обърна към младите медалисти от Олимпиади, популяризирали България по света.

Президентът взе участие в 9-тата Годишна среща на българските олимпийски тимове по естествени науки и ги поздрави за достиженията им през миналия спортен сезон.

Събитието се състоя в Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките .

На него участваха децата, окичени с медалите си, и Алексей Христов - ръководител на Управителния съвет на Сдружение на олимпийските тимове по естествени науки .

Президентът похвали младежите и уточни, че успехите им в науката ни изпълват с горделивост .

" На този извънредно сложен терен вие освен отстоявате себе си и работите за напредъка на науката, само че и за бъдещето на България. Едно бъдеще, което от ден на ден се господства от науката, нововъведенията и дигитализацията ", сподели още Радев.

На събитието бе маркирано, че триумфите в сегашния спортен сезон са впечатляващи и България има 79 медала и грамоти от разнообразни Олимпиади .

Президентът открои невероятните достижения на българските олимпийци като един от най-важните фактори за привличане на директни задгранични вложения в България.

" За да може една страна със седем милиона население да се мери с колоси като Съединени американски щати, Русия, Китай и Япония, тя би трябвало да има най-важния капитал за всяка една нация - надарени младежи с голям капацитет, които са вярата за бъдещето на България ", съобщи Румен Радев.

Бе изказана признателност както на децата, по този начин и на техните учители и родители .

Президентът уточни още, че с помощта на триумфите на олимпийците ни от мощната българска школа се учат доста други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР