Младите футболисти не са яли нищо и в продължение на

...
Младите футболисти не са яли нищо и в продължение на
Коментари Харесай

Спасените От Пещерата Деца Проговориха За Чудото!

Младите футболисти не са яли нищо и в продължение на 9 дни са пили единствено дъждовна вода.

Най-малкото момче - Титан, сподели, че е бил изцяло изтощено.

" Опитвах се да не мисля за храна, с цел да не усещам още по-голям апетит ".

Облечени в бяло-зелени фланелки с облика на глиган, по името на клуба им " Дивите глигани ", момчетата споделиха, че са гледали финалния мач на Мондиала в болничното заведение.

При влизането си в залата избавените деца бяха приветствани от репортерите и техни съученици и родственици. В конференцията участваха също лекуващи лекари и тайландски спасители.

Лекарите споделиха, че момчетата и треньорът им са здрави - и физически, и душевен. Момчетата са наддали по към 3 кг след извеждането им от пещерата, където преди този момент за над две седмици бяха отслабнали приблизително с по 4 кг.

Момчетата бяха изписани от болница ден по-рано, където прекараха една седмица, изначало с тъмни очила, с цел да свикнат с дневната светлина след повече от 14 дни подземен.

До през днешния ден момчетата бяха предпазени от големия медиен интерес, който историята им провокира и поради която в Тайланд дойдоха над 1000 публицисти от целия свят.

На конференцията децата описаха, че всички могат да плуват и че не са отишли в пещерата, както се твърдеше, с цел да честват рождения ден на съотборника си Феерафат, който на 23 юни навърши 16 години.

Пресконференцията се излъчваше онлайн по малкия екран.

Преди това ръководителят на военната хунта, която е на власт в Тайланд след държавен прелом през 2014 година - военачалник Прают Чан-оча, предизвести публицистите да не задават " маловажни въпроси ".

Момчетата бяха питани по какъв начин са били открити от английските водолази и за какво са влезнали в пещерата.

Спасители откриха групата, скупчила се на изсъхнало във вътрешността в пещерата, 10 дни след влизането й. Всички бяха прегладнели, само че като цяло здрави. Младите футболисти бяха изведени от пещерата след интервенция, траяла 3 дни.

На конференцията момчетата демонстрираха портрет на Самарн Кунан - 38-годишният някогашен тайландски водолаз от флота, който почина, до момента в който работеше под вода, разполагайки бутилки с О2 по продължение на евентуалния маршрут за извеждане на децата от пещерния комплекс. В памет на починалия момчетата ще прекарат известно време в будистки манастир като послушници, съобщи Ройтерс, цитирайки треньора им.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР