Младежкото обединение на ВМРО излезе с остра позиция срещу Българската

...
Младежкото обединение на ВМРО излезе с остра позиция срещу Българската
Коментари Харесай

ВМРО протестира пред БНТ заради неизлъчен филм за гонения на българи в Македония

Младежкото обединяване на Вътрешна македонска революционна организация излезе с остра позиция против Българската национална телевизия (БНТ), в която упреква публичната медия че е свалила от програмата си документален филм за гоненията против българи в Македония.

Националният комитет на младите патриоти счита, че има политическа интервенция и че лентата на Милена Милотинова „ Само тъй като бяха българи “, снимана през 1999 година, е свалена поради визитата на македонския министър председател Димитър Ковачевски у нас.

Вътрешна македонска революционна организация излезе на кротичък митинг пред Българска национална телевизия и прожектира кино лентата на фасадата на малкия екран.

„ Във кино лентата, който трябваше да се излъчи по Българска национална телевизия, в действителност се приказва за кървавата Коледа (през 1945 година – б.р.) и за избиваните македонски българи, които са избивани не тъй като са създали нещо неправилно, а тъй като са били българи и са отстоявали своята националност.

Абсолютно има политически нюанс съгласно нас (неизлъчването на кино лентата – б.р.) и настояваме в ефирно време, когато е най-големият трафик, най-голямата гледаемост, филмът да бъде излъчен.

Всички българи, в случай че инцидентно са не запомнили какво се е случило, какво са причинявали на нашите братя и сестри от другата страна на границата в Македония, да си напомнят и да се осведомят отначало “, прикани протестиращ пред постройката на малкия екран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР