Младежкият национален отбор на България посреща Латвия в двубой от

...
Младежкият национален отбор на България посреща Латвия в двубой от
Коментари Харесай

Младежите не са се отказали от мечтата си

Младежкият народен тим на България посреща Латвия в дуел от група 5 на квалификациите за Евро 2021. Мачът на стадион " Славия " стартира в 18:45 часа, а съставът на Александър Димитров към момента таи очаквания за второто място, откакто в предходната си среща реализира влиятелен триумф с 2:1 при визитата си на Сърбия.

Именно от сърбите значително зависи дали младите " лъвчета " ще останат в борбата за втората позиция. Западните ни съседи одобряват Полша и в случай че победят, нашите ще могат да разчитат на триумф в директния конфликт с поляците на 13 октомври. Преди това обаче, момчетата би трябвало да си свършат работата против Латвия. В началото на квалификациите изгубихме скъпи две точки против същия противник, по тази причина е значимо тази вечер да няма подценяване.
На вратата на България ще застане Даниел Наумов, а бранителите пред него ще са Ертан Томбак, Петко Христов, Алекс Петков и Ангел Лясков. Асен Чандъров и Илия Юруков ще са двойката вътрешни халфове, а зад централния нападател Калоян Кръстев ще работят Мартин Минчев, Илиан Илиев и Георги Русев.

Вчера публично стана ясно, че мачът ще се играе без аудитория. Българите обаче не би трябвало да се въздействат от това. Съставът разполага с задоволително класа, с цел да стигне до успеха и при положително стичане на събитията да замине за Полша с приповдигнато въодушевление. Ако завоюват против " Дружина Полска ", а по-късно и против Естония вкъщи в последния кръг, момчетата ще се преборят за второто място и ще се надяват да са измежду двата най-хубави втори от всички групи, с цел да вземат участие на бараж за класиране на еврофиналите.

Квалификации за Евро 2021, група 5:

БЪЛГАРИЯ - ЛАТВИЯ

Вероятен състав на България: Наумов; Томбак, П. Христов, А. Петков, Лясков; Чандъров, И. Юруков; М. Минчев, И. Илиев, Г. Русев; К. Кръстев

Класиране в групата:
1. Русия 17 т.
2. Полша 16 т.
3. България 11 т.
4. Сърбия 8 т.
5. Естония 4 т.
6. Латвия 4 т.

Останалите мачове през днешния ден:

18:00 часа: Русия - Естония
19:00 часа: Сърбия - Полша Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР