Младежката организация на ВМРО организира протест пред правителствената резиденция „Бояна“

...
Младежката организация на ВМРО организира протест пред правителствената резиденция „Бояна“
Коментари Харесай

ВМРО на протест пред резиденция „Бояна“ преди втората среща Петков-Ковачевски

Младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация провежда митинг пред държавната резиденция „Бояна“ преди втория кръг от диалози сред министър председателите на България и Република Северна Македония Кирил Петков и Димитър Ковачевски.

Причината – опасенията на патриотите, че новата власт предава българския народен интерес по македонския въпрос.

„Тук сме, с цел да разбираем на премиера Петков, че в Македония живеят българи. Да разбираем на премиера, да се свети името му, че това да се хилиш в мола без маска никога не взема решение казуса с Македония“, сподели някогашният народен представител от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди.

Той съзря и символно неглижиране на историята ни – Петков посрещнал северномакедонския си сътрудник Димитър Ковачевски пред паметника на Незнайния войник, само че двамата не отдали чест пред монумента на Цар Самуил, намиращ се на броени метри оттова.

„Проблемите не се коренят в самолетна линия София-Скопие, а в езика български, който тези хора отвъд границата се пробват да откраднат всекидневно. Сърбоманщината няма място в Европейския съюз“, считат от Вътрешна македонска революционна организация.

Изказването на премиера Петков, намекващо, че в България е имало фашизъм, граничи с безумство, безапелационен е Сиди. „Фашизъм е тезата, която сърбоманската агитация в Македония стартира от години“, изясни той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР