Младежите пият по-малко алкохол от родителите си в Япония -

...
Младежите пият по-малко алкохол от родителите си в Япония -
Коментари Харесай

Властите в тази страна стимулират младите да пият повече алкохол

Младежите пият по-малко алкохол от родителите си в Япония - тендеция, която управляващите желаят да трансформират, тъй като е понижила приходите от налозите върху питиета като оризовото вино саке. Затова националната данъчна организация провежда народен конкурс за хрумвания, които да извърнат нещата в тяхна изгода.

Кампанията " Саке вива! " се надява да предложи проект, който да направи пиенето по-привлекателно и да подтиква промишлеността. Конкурсът приканва младежите на възраст от 20 до 39 години да споделят своите бизнес хрумвания, които да дадат подтик на търсенето измежду техните връстници, без значение дали става въпрос за японско саке, шочу, уиски, бира или вино, предава BBC.

Групата, която организира състезанието, твърди, че новите привички - частично образувани по време на пандемията от ковида и застаряващото население - са довели до спад в продажбите на алкохол. Тя желае от участниците в състезанието да предложат промоции, брандиране и даже авангардни проекти, включващи изкуствен интелект.

Японските медии настояват, че реакцията е била смесена, като някои от тях са подлагали на критика предлагането за разпространение на вреден табиет. Но други са разгласили странни хрумвания онлайн - като да вземем за пример известни актриси, които " играят " като хостеси с виртуална действителност във виртуални клубове.

Участниците би трябвало да показват концепциите си до края на септември. След това най-хубавите проекти ще бъдат създадени благодарение на специалисти. Окончателните оферти да бъдат показани през ноември.

На уеб страницата на акцията се споделя, че пазарът на алкохол в Япония се свива, а за това способстват и по-възрастните демографски индикатори в страната - наред с намаляващата раждаемост. Последните данни на данъчната организация сочат, че през 2020 година хората са пили по-малко, в сравнение с през 1995 година, като броят им е намалял от 100 литра седмично на 75 литра.

Данъчните доходи от облагането на алкохола също са се свили през годините. Според вестник " The Japan Times " през 1980 година те са съставлявали 5 % от общите доходи, а през 2020 година са едвам 1,7 %. Световната банка пресмята, че съвсем една трета (29 %) от популацията на Япония е на възраст 65 и повече години - най-високият дял в света.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР