Младежи с ментални затруднения и увреждания от Варна показаха уменията

Младежи с ментални затруднения и увреждания от Варна показаха уменията ...

Младежи с ментални затруднения се учат да се справят в трудова среда.


Младежи с ментални затруднения и увреждания от Варна показаха уменията си да се справят в трудова среда. Повече от година и половина, с помощта на Сдружение "Няма невъзможни неща", те се учат да работят като помощник-готвачи, озеленители и офис сътрудници. Как тези умения ще им помогнат да си намерят работа, вижте.

Варна

След 18 месеца обучение Росица Ангелова е готова да сбъдне мечтата си да работи като технически секретар.
Росица Ангелова: Винаги съм искала да знам какво работи един човек с тази професия. Посещаването на различни институции, плащането на сметки, доставките на документи до счетоводство. Мога да кажа,че съм меко казано на седмото небе,че работя тази работа.
Тодор Стойчев и Красимир Михалев вече имат знанията и сръчността да работят в истинска кухня.
Тодор Стойчев:Правя в момента сок, вкусен сок, салата правя. Красимир Михалев: Като ястие джолани, с две чаши вино водни, с лук, гъби.
Сега Росица и нейните приятели показват своите възможности само в рамките на социалното предприятие на сдружението, но вярват че наученото в тренинг центъра ще им помогне за намиране на реална работа.
Диана Настева-председател на сдружение "Няма невъзможни неща", Варна: Следващата стъпка е да ги наемат на свободния пазар фирми, да станат техни служители
Новите умения на младежите ще бъдат представени през следващите два месеца на фирми-партньори, с които сдружението работи.

Източник: bnt.bg