Младежът, който метна бомбичка на мача ЦСКА-Левски на 18 април

...
Младежът, който метна бомбичка на мача ЦСКА-Левски на 18 април
Коментари Харесай

Задържаният за ранената полицайка се предал, камерите на стадиона не хванали бомбичката

Младежът, който метна бомбичка на мача ЦСКА-Левски на 18 април и рани двама служители на реда, опитал да се укрие. След като служителите на реда го открили и съумели да се свържат с него по телефон, той първо желал да се съобщи идната седмица, по-късно обаче се съгласил да се яви в Столична дирекция на вътрешните работи нощес. 

Това заяви на брифинг шефът на столичната полиция Ивайло Иванов. Според описа на фена на Левски той желал да метне бомбичката, която му подал различен почитател, на пистата, а не измежду хората.  Взривното устройство обаче е летяло до бранш А и е гръмнало до врата, стъкла от която раниха съществено служител на реда Гергана Зашева и по-леко сътрудника й Петър Иванов. 

До задържането на младежа, роден 1993 година, се стигнало след разпит на 64 последователите на сините, както и на негови родственици, пред които той си признал. Камерите на стадиона не съумели да снимат мятането на бомбичката, в полицията обаче пристигнали доста записи, които довели до откриване на закононарушението. Младежът не е осъждан и няма престъпни регистрации. Той е направил цялостни признания. 

Утре прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за арестувания. Той може да получи сред 5 и 15 години затвор по обвинявания за причиняване на тежка телесна щета на длъжностни лице
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР