Млад и обещаващ специалист-гастроентеролог избра УМБАЛ Бургас пред болници в

...
Млад и обещаващ специалист-гастроентеролог избра УМБАЛ Бургас пред болници в
Коментари Харесай

Млад гастроентеролог избра Бургас пред Пловдив

Млад и обещаващ специалист-гастроентеролог избра УМБАЛ Бургас пред лечебни заведения в Пловдив. Д-р Силвена Цветанова е най-новият експерт в Отделението по гастроентерология на болничното заведение, а от 1 октомври преглежда и в Медицинския център на болничното заведение -  " Св. Николай Чудотворец “. Тя е безапелационна, че Бургас дава положителни вероятности за младите лекари, изключително от редки специалности, каквато е нейната.

Д-р Цветанова е приключила медицина в МУ Варна, работила е в Отделението по гастроентерология в болничното заведение в Добрич.  Убедена е, че като университетска болница УМБАЛ Бургас е по-добър избор от болничното заведение, в която е работила  6  години.  " Градът също ми харесва, по тази причина го избрах пред Пловдив, откъдето имах оферти “, споделя тя.

Младата лекарка е взела участие в изследвания, свързани със актуалния живот и метод на хранене и отражението му върху заболеваемостта. Те потвърждават, че в последните години гастроентерологичните болести се усилват и за това има аргументи. Те са свързани най-много с метода на хранене и неясните изкуствени съставки в храната. " Всички съставки, които организмът не може да разгради, се отлагат в черния дроб като мазнини. Това са химичните съставки в храната, неестествените съставки. И по тази причина все по-често се срещат хората с чернодробна стеатоза – така наречен омазнен черен дроб. Мнозина с мятат, че това е проблем на злоупотребяващите с алкохол, само че не е по този начин. Имам доста пациенти, които не употребяват алкохол и все пак са с чернодробни проблеми. Такива да вземем за пример са 90% от диабетиците, както и хората с високо кръвно “, показва доктор Цветанова.

Зачестяват и пациентите с хеликобактер пилори – бактерия, която в случай че не се лекува, предизвика язва и рак на стомаха. Причината още веднъж е в храната с неразбираем генезис. Рефлуксът, или така наречен киселини, също са причина за недоволства от страна на пациентите.

За да увеличи ранната диагностика на болесттите на стомашно-чревния тракт, доктор Цветанова и управлението на МЦ " Св. Николай Чудотворец “ възнамеряват организирането на осведомителни и скринингови акции. Първата ще се организира през м. ноември.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР