Млад човек под карантина организира почистване на Омуртаг. Йордан Алексиев

...
Млад човек под карантина организира почистване на Омуртаг. Йордан Алексиев
Коментари Харесай

Млад човек под карантина организира почистване на Омуртаг

Млад човек под карантина провежда разчистване на Омуртаг. Йордан Алексиев е студент в Англия и се завърнал в родния град преди дни. Останал сюрпризиран от гледката, която заварил. Подкрепен от няколко другари, решил да разгласи акция за разчистване. 

Масовото разчистване на общите площи в града е планувано за 30 май, а сборният пункт е пред локалното читалище. Карантината на Йордан изтича на 26 май. Използва дните до 30-ти, с цел да притегли съидейници. Ще закупи чували и ръкавици, а другари към този момент са дали обещание да извозят събрания боклук.

" Човек и добре да живее, рано или късно някой до него боклука си изхвърля. И дано роденият след него да продължи нашият град чист да държи! " - е написал в апела си Алексиев, перифразирайки текста от надписа на колоната на хан Омуртаг.

Йордан описа, че е в Лондон от 5-6 години. Работил е 12 години като готвач, а в последните 3-4 години като основен готвач. " Завърнах се в България за лятото, тъй като и лекциите, и работата са ми online ", изясни той. Под карантина е в жилището си.

" Да, знам, боклуците не са нито мои, нито ваши, само че природата е наша! ", приканва Йордан Алексиев.
Казва, че би приел поддръжката на институции, стига самодейността да не се политизира.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР