Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 617 279

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 617 279
Коментари Харесай

Митничари спипаха над 310 000 недекларирани евро във въздуховода на камион


Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност 617 279 лв. при инспекция на товарен автомобил, излизащ от страната.

На 06.07.2022 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия за Ирак. По метода „ разбор на риска “ товарния автомобил е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентген, при която са маркирани необикновени плътности към шофьорската кабина. При последвалия физически надзор във въздуховода на влекача са открити 31 пакета, съдържащи еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 315 610 евро с левова равноценност 617 279 лв.. 

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково –териториално поделение –Свиленград. Водачът - Ю.Я. на 45 години, турски жител, е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс, оповестиха от Агенция " Митници ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР