Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 313

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 313
Коментари Харесай

Митничари откриха над 1 млн. недекларирана валута на “Капитан Андреево”

Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност 1 313 835 лв. при три направени инспекции на два рейса и един товарен автомобил, излизащи от страната. Това оповестиха от Агенция “Митници ”.
При единия случай
рейс с румънска регистрация идва на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 25.09.2022 година

Превозното средство е ръководено от румънски жител. В него пътували 19 пасажери и двама водачи от Румъния през България за Турция.

Автобусът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентген. При последвалия физически надзор митническите чиновници намират пет полиетиленови плика, укрити във фабрична празнина под последния ред седалки. В два от пликовете са открити еврови банкноти, а в три плика – английски лири.



Общото количество на недекларираните пари е 201 000 евро и 70 000 английски лири с обща левова равноценност 548 344 лв..
Дни преди този момент,
на 22.09.2022 година, при инспекция на различен рейс с турска регистрация, пътуващ от Румъния за Турция са открити недекларирани 120 000 евро с левова равноценност 234 699. Банкнотите са били укрити в пакет, подложен на пода в зоната сред шофьорската седалка и прозореца на лидера.

Третият случай на открита недекларирана валута е от 23.09.2022 година



Товарен автомобил, пътуващ от Белгия през България за Турция е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в шофьорската кабина, под акумулаторите и до резервоара са открити пачки с еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 271 390 евро с левова равноценност 530 792 лв..

По случаите са формирани бързи производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура Хасково-териториално поделение – Свиленград. Водачите на трите транспортни средства – един румънски и двама турски жители, са привлечени като обвинени. 

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР