Митническите служители откриха недекларирана валута на равностойност 1 313 835

...
Митническите служители откриха недекларирана валута на равностойност 1 313 835
Коментари Харесай

Иззеха валута за над 1 313 000 лв. на „Капитан Андреево“

Митническите чиновници откриха недекларирана валута на равноценност 1 313 835 лв. при три инспекции на два рейса и един товарен автомобил, излизащи от страната, оповестиха от Агенция " митници ".

При единия случай рейс с румънска регистрация идва на " Капитан Андреево " на 25 септември. В транспортното средство, ръководено от румънски жител, пътували 19 пасажери и двама водачи от Румъния през България за Турция.

По метода „ разбор на риска “ рейсът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентген. При последвалия физически надзор митническите чиновници намират пет полиетиленови плика, укрити във фабрична празнина под последния ред седалки.

В два от пликовете са открити еврови банкноти, а в три плика - английски лири. Общото количество на недекларираните пари е 201 000 евро и 70 000 английски лири с обща левова равноценност 548 344 лв..

На 22 септември при инспекция на различен рейс с турска регистрация, пътуващ от Румъния за Турция са открити недекларирани 120 000 евро с левова равноценност 234 699. Банкнотите са били укрити в пакет, подложен на пода в зоната сред шофьорската седалка и прозореца на лидера.

Третият случай на открита недекларирана валута е от 23 септември. Товарен автомобил, пътуващ от Белгия през България за Турция е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в шофьорската кабина, под акумулаторите и до резервоара са открити пачки с еврови банкноти с друг номинал.

Общото количество на откритата валута е 271 390 евро с левова равноценност 530 792 лв.. По случаите са формирани бързи производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на прокуратурата.

Водачите на трите транспортни средства - един румънски и двама турски жители, са привлечени като обвинени и са арестувани за период до 72 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР