Митническите служители от Териториална дирекция „Южна морска“ откриха над три

...
Митническите служители от Териториална дирекция „Южна морска“ откриха над три
Коментари Харесай

Недекларирани златни и сребърни накити за близо 35 000 лева откриха митническите служители

Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Южна морска “ откриха над три кг недекларирани златни и сребърни украшения при инспекции на два рейса на Министерство на правосъдието Капитан Андреево

При един от случаите на 04.03.2021 година, към 22.00 часа, на пункта идва рейс с румънска регистрация, пътуващ с 22 пасажери по постоянната линия Истанбул - Букурещ. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която при персонален обзор на един от пасажерите, румънски жител в подплатата на якето му са открити четири полиетиленови плика, съдържащи 107 пръстена, медальона, синджира, гривни, обици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза открива, че накитите с общо тегло 294.76 грама са от 14 каратово злато на стойност над 22 100 лв..

Недекларирани сребърни бижута с общо тегло 3014 грама са открити в различен рейс, пътуващ с 23 пасажери от Турция през България за Босна и Херцеговина на 07.03.2021 година При инспекция с рентгенова инсталация са маркирани зони с подозрителна компактност в пътническия салон в отделението за ръчен багаж. При последвалата физическа инспекция в картонени кутии от саралия и в чанта с облекла митническите чиновници откриват 685 украшения от бял метал. Според експертизата изделията са сребърни проба 925 на обща стойност 12 056 лв.. Установено е, че са на един от пасажерите, босненски жител.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР