Митническите служители от ТД Южна морска откриха контрабандни златни накити

...
Митническите служители от ТД Южна морска откриха контрабандни златни накити
Коментари Харесай

Хванаха контрабандни златни накити за над 80 бона

Митническите чиновници от Търговско дружество " Южна морска " откриха контрабандни златни украшения за над 80 000 лв. при инспекция на товарен автомобил.

На 11.05.2021 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен автомобил с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция през България за Нидерландия. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство с лидер турски жител е селектирано за щателна митническа инспекция. В хладилното помещение, намиращо се в шофьорската кабина, митническите чиновници откриват, че в полиетиленов плик са укрити 116 пръстена, гривни, огърлици и обици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза открива, че накитите с общо тегло 736 грама са от 21-каратово злато на стойност 83 904 лв..

Контрабандните златни украшения и товарния автомобил са арестувани, оповестиха от Агенция " Митници ".

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По предписание на Окръжна прокуратура - Хасково лидерът на товарния автомобил Ф.Т, на 39 година, турски жител, е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 4000 лв., както и наложена „ възбрана за овакантяване рамките на Република България”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура - Хасково.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР