Митническите служители от Митница Бургас откриха недекларирана валута с левова

...
Митническите служители от Митница Бургас откриха недекларирана валута с левова
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута за близо 1 650 000 лв. на Капитан Андреево /видео/

Митническите чиновници от Митница Бургас откриха недекларирана валута с левова равноценност 1 649 636 лв.. Разкритата сума е най-голямата за тази година и съставлява връх за открита недекларирана валута в едно транспортно средство, откакто през предходната година бяха открити над 1,9 млн. лв. в два камиона в един де, оповестяват от Агенция "Митници ".
На 9 май на Капитан Андреево идва товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Швеция през България за Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в шофьорската кабина след ремонт на плафона, намиращ се в средата на тавана, в естествена празнина, завършена сред декоративната кора и металната структура, са открити два полиетиленови плика и една текстилна чанта, съдържащи евро банкноти и норвежки крони с друг номинал.
Още един полиетиленов плик с евро е открит и зад въздушния филтър, намиращ се в двигателния отсек на микробуса. Общата сума на недекларираните пари е 744 980 евро и 990 400 норвежки крони с левова равноценност 1 649 636 лв..
По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура -Хасково- Териториално поделение – Свиленград. Шофьорът е с двойно поданство - българско и турско, е притеглен като обвинен за това, че при излизане от България за Турция, не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР