Митнически служители задържаха недекларирана валута с левова равностойност 404 144

...
Митнически служители задържаха недекларирана валута с левова равностойност 404 144
Коментари Харесай

Иззеха 404 144 лв. на Дунав мост-Видин, Калотина и Летище София /снимки/

Митнически чиновници задържаха недекларирана валута с левова равноценност 404 144 лева при три случая по време на празничните дни, оповестиха от Агенция "Митници ".
Най-голямата недекларирана сума е открита на Коледа. На 25 декември митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост "-Видин стопират за инспекция влизащ в страната товарен автомобил.
Водачът пътува от Англия за Турция и декларира, че няма нищо за обявление. При последвалата инспекция в дюшека на леглото в кабината са открити банкноти английски лири в купюри с номинали от 20, 10 и 5.
Водачът показал, че сумата е 70 000 английски лири. След броене в негово наличие е открито, че действителният размер на валутата е 102 000 английски лири. За същите не е показан банков или различен разплащателен документ, като лидерът показал, че това са средства на неговата фамилия. Съставен му е акт за административно нарушаване на Валутния закон.
На 28 декември на "Калотина " митническите инспектори стопират за инспекция напускащ страната автомобил, ръководен от мъж. В багажника на транспортното средство, под кората, покриваща аварийна гума, е открит плик с недекларирани 48 250 евро.
Паричната сума не била заявена от лидера, като с дейностите си той нарушил наредбите на Валутния закон. По случая е формирано досъдебно произвеждане за нелегално преместване на парични средства през границата на страната от България в Сърбия, която е външна граница на Европейския съюз. Районна прокуратура-Сливница притегли към наказателна отговорност водача.
С квитанция е арестувана сумата от 3000 лева за застраховане на възможни санкции.
При третия случай арестуваната недекларирана сума от над 37 000 евро е била открита при взаимна инспекция на митнически и гранични чиновници у пасажер, напускащ страната през Летище София при започване на празничните дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР