Митнически служители откриха 3.5 килограма златни и сребърни накити на

...
Митнически служители откриха 3.5 килограма златни и сребърни накити на
Коментари Харесай

Задържаха бижута за 74 000 лв. на Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха 3.5 кг златни и сребърни украшения на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " . Това се случи при две обособени инспекции, оповестяват от Агенция " Митници ".

На 03.12.2022 година на граничния пункт дошъл рейс с турска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. В него пътували 19 пасажери. Превозното средство било селектирано за щателна митническа инспекция.

При осъществен персонален обзор на един от пасажерите - турски жител, в джобовете на палтото, панталона и сакото му били открити произведения от жълт метал - пръстени, синджири, гривни, обици. Експертизата открила, че изделията са от 14 и 22-каратово злато. Общото им тегло е 622.65 грама. Стойността им се прави оценка на 55 714 лв..

На 04.12.2022 година при инспекция на товарен автомобил с турска регистрация, пренасящ групажна стока от Турция през България за Германия митническите чиновници намерили произведения от бял метал - 178 пръстена . Те били укрити в един от кашоните, намиращи се в товарното помещение на транспортното средство. Според експертизата пръстените са сребърни проба 925 с общо тегло 2998 грама на стойност 17 988 лв..

Контрабандно пренасяните златни и сребърни произведения са арестувани. На пасажера в рейса и на водача на камиона са формирани актове по Валутния закон.
 Шофьор опита да прекара над 3 кг марихуана в аварийна гума през Граничен контролно-пропусквателен пункт
Шофьор опита да прекара над 3 кг марихуана в аварийна гума през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "

Мъжът е арестуван за 24 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР