Митнически служители от Териториална дирекция Южна морска задържаха 289 опаковки

...
Митнически служители от Териториална дирекция Южна морска задържаха 289 опаковки
Коментари Харесай

Контрабандисти опитаха да внесат стотици опаковки с лекарства и хормон на растежа

Митнически чиновници от Териториална дирекция Южна морска задържаха 289 опаковки с хормон на растежа и 462 опаковки с 33 160 таблетки с лекарства, с друго предопределение.

Контрабандните лекарства са открити при инспекция на Митнически пункт Капитан Андреево, оповестиха от Агенция "Митници ".

На 08.12.2020 година към 06.00 часа на входящо трасе на пункта идва товарен автомобил с българска регистрация, ръководен от български жител. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която на разнообразни места в шофьорската кабина са открити 289 опаковки – химикалки с инжекционен разтвор с медикаментите “Genotropin “ и „ Humatrope” – хормони на растежа.



Снимка: Агенция "Митници "

Открити са още 299 опаковки по 100 таблетки „ Tiromel “ и 163 опаковки по 20 таблетки „ Cabaser “ – лекарствени артикули с разнообразни приложения.

Контрабандните 751 опаковки с медикаментите на стойност близо 100 000 лв. са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По предписание на Оперативна програма Хасково мъжът с букви П.Ч. на 57 години е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.242, ал.1б “Д “ от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение гаранция в размер на 10 000 лв. и възбрана да напуща рамките на страната без позволение на прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР