Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 127 200

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 127 200
Коментари Харесай

Митничарите задържаха над 120 000 къса контрабандни цигари, укрити в кутии с дамски чорапи

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни цигари във фабрични опаковки с дамски чорапи.

Недекларираните тютюневи произведения са арестувани на Митнически пункт Лесово при инспекция на товарен автомобил.

Превозното средство с турска регистрация идва на Министерство на правосъдието Лесово на 16.02.2022 години на входящо трасе от Турция за товарни коли, ръководено от турски жител. Според показаните документи камионът е превозвал групажна стока от текстилни, стъклени и други произведения от Турция за Англия.

Служители от отдел " Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница Бургас селектират товарния автомобил за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности със профилирана рентгенова инсталация са открити подозрителни зони в товара.

Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници откриват в маркираните зони 6360 кутии с дамски чорапи, съдържащи недекларирани 3620 кутии цигари с комерсиална марка " Marlboro Touch “ и 2740 кутии цигари с комерсиална марка " Parliament Night Blue “, всички с турски акцизен бандерол. Установено е, че вместо чифт чорапи, във всяка фабрична опаковка е сложена по една кутия цигари, увита в един чорап.

Иззети са общо 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни цигари. Срещу лидера на автомобила - турски жител, е формиран акт за административно нарушаване. На съображение член 229, алинея 1 от Закона за митниците е арестувано и транспортното средство, послужило за осъществяване на нарушаването. Работата по случая продължава.

Задържаните цигари са на стойност близо 40 000 лв. по пазарни цени у нас, а на пазара в Обединеното кралство биха могли да се осъществят на няколко пъти по-висока цена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР