Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ задържаха

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ задържаха
Коментари Харесай

Митнически служители задържаха недекларирани спортни стоки и парфюми в Русе

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ задържаха недекларирани 1301 спортни блузи, обувки и парфюми с лого на известни марки при две митнически инспекции на рейсове с пасажери, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе, оповестиха от Агенция " Митници ".


При един от случаите рейс с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. На 28 януари е отклонен в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе за щателна митническа инспекция. В 30 полиетиленови чанти са открити 340 чифта спортни обувки, 200 спортни блузи и 154 тестера на парфюми и тоалетни води с обозначения на девет разнообразни световноизвестни марки.

При различен случай при започване на месеца, на 8 януари при инспекция на рейс с румънска регистрация, излизащ от България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе, в персоналния багаж на пасажер, турски жител, са открити 10 полиетиленови чанти с 607 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки.

За откритите артикули не са показани документи, а притежателите им обяснили, че са ги взели от Турция и ги придвижват за Румъния. Стоките са арестувани. Съставени са актове за откритото административно нарушаване. По случаите са известени и правопритежателите на съответните търговски марки, заради подозрения за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР