Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване иззеха

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване иззеха
Коментари Харесай

Митничари иззеха 590 литра гориво от нелегална бензиностанция

 Митнически чиновници от Главна дирекция " Митническо разузнаване и следствие " иззеха 590 литра незаконен енергиен артикул с характерности на дизелово гориво и уреди за зареждане при инспекция на паркинг край населено място в община Нова Загора.

На територията на парцела с самостоятелен паркинг е била ситуирана постройка на някогашен мотел, населявана от локален гражданин. В помещение за генератор на ток в постройката митническите чиновници откриват при инспекцията на 08.07.2021 година огромен брой бидони и туби, съдържащи общо 590 литра енергиен артикул с цвят и аромат на дизелово гориво дружно с комплект електрическа помпа, брояч, маркучи и револвер за зареждане.

Обитателят на парцела не е дал никакви документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на дължимия данък за енергийния артикул по Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/. Според негови пояснения изкупувал горивото от водачи на камиони и го препродавал. От енергийния артикул са взети проби за лабораторен разбор.

Предстои да бъде формирано административно наказателно произвеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР