Митнически служители на Капитан Андреево са задържали златни накити за

...
Митнически служители на Капитан Андреево са задържали златни накити за
Коментари Харесай

Задържаха златни накити за 144 хил. лв.

Митнически чиновници на " Капитан Андреево " са задържали златни украшения за над 144 хиляди лв. при две инспекции, оповестява Агенция " Митници ".

На 11.09.2022 година на пункта дошъл товарен автомобил с турска регистрация. Водачът, турски жител, показал постоянни документи за транспортираната стока - дини от Турция за Германия. По метода " разбор на риска " камионът бил селектиран за щателна митническа инспекция.

При претърсването на транспортното средство на три места в шофьорската кабина, под седалките и във фабрична празнина над панорамното стъкло, били открити четири картонени кутии с произведения от жълт метал. Направената експертиза открила, че накитите са с общо тегло 985.60 грама и са от 14, 21 и 22-каратово злато. Стойността им се дефинира на 116 392 лв..

Контрабандно пренасяните златни бижута са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Спрямо лидерът е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор.

При другия случай лек автомобил с немска регистрация дошъл на пункта на 09.09.2022 година. В колата пътували лидерът, брачната половинка му и двете им деца. Те декларирали, че не придвижват артикули, пари или валутни полезности за обявление. При осъществената митническа инспекция, в градивна празнина на автомобила митническите чиновници разкрили пакети с произведения от жълт метал. Според експертизата изделията са златни с общо тегло 269.80 грама на стойност 28 329 лв..

На водача е формиран акт по Валутния закон.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР