Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево задържаха 28

...
Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево задържаха 28
Коментари Харесай

На Капитан Андреево задържаха 28 910 таблетки и 1000 ампули за наркотици

Митнически чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " задържаха 28 910 таблетки и 1000 ампули инжекционен разтвор, съдържащи прекурсори за произвеждане на синтетични опиати, оповестиха от митницата в Свиленград.

Окръжна прокуратура - Хасково притегли като обвинена румънска гражданка за контрабандата, споделиха от държавното обвиняване.

На 18 юли към 23:00 часа на пункта дошъл рейс с турски регистрационен номер по маршрут от Турция за Румъния. Шофьорът и всички пасажери са оповестили, че придвижват единствено персонален багаж и артикули в нетърговски количества.

При осъществената митническа инспекция на транспортното средство и багажа на пасажерите, инспекторите откриват в ръчен багаж и в найлонови чанти под задната седалка на рейса общо 28 910 таблетки от два типа лекарствен артикул с съществена съставна част псевдоефедрин, както и 1000 ампули инжекционен разтвор с ефедрин.

По предписание на прокуратурата 47-годишна румънската гражданка, в чийто багаж са откри таблетките и ампулите, е привлечена към наказателна отговорност. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение " гаранция " в размер на 5000 лв., както и " възбрана за овакантяване рамките на Република България ", прецизираха от прокуратурата.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР