Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево откриха недекларирана валута на

...
Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево откриха недекларирана валута на
Коментари Харесай

Митничари иззеха над 950 000 лева недекларирана валута на границата с Турция

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана валута на стойност 951 137 лв. при инспекция на рейс, излизащ от страната, оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград. По случая като обвинен е притеглен румънският жител Ф. К. (34 г.), осведомиха от прокуратурата.

Вчера на пункта дошъл рейс с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. В него пътували още един водач и 13 пасажери. По метода „анализ на риска“ рейсът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в багажното поделение са открити две чанти, благосъстоятелност на пасажера Ф. К. В чантите чиновниците открили девет пакета с английски, шотландски и ирландски лири с друг номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 382 880 английски лири, 23 580 шотландски лири и 3100 ирландски лири с левова равноценност 951 137 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане. Обвиняемият Ф.К. е арестуван за период от 72 часа, прецизираха от държавното обвиняване.

От началото на годината до момента на „Капитан Андреево“ е открита недекларирана валута с левова равноценност над 15 600 000 лв., сочи статистиката на митницата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР