Митнически инспектори от сектор Авиоконтрол“ в ТД Митница София спасиха

...
Митнически инспектори от сектор Авиоконтрол“ в ТД Митница София спасиха
Коментари Харесай

Столични митничари спасиха фазани от защитен вид - 112

Митнически инспектори от бранш „ Авиоконтрол “ в Търговско дружество Митница София избавиха 6 фазана от три предпазени типа. Птиците са били предопределени за експорт за Обединените арабски емирства (ОАЕ), оповестиха от Агенция " Митници ".

На 15.09.2022 година митнически чиновници на Министерство на правосъдието „ Летище София –Товари “ извършили инспекция на пратка от България за ОАЕ с живи фазани, изпратена от физическо лице - български жител.

Птиците са по два броя от предпазените типове Елиотов фазан, Седлат фазан и Сатир трагопан фазан и попадат в Приложение A и Приложение C на Регламент (ЕО) № 338/97 на Съвета от 9 декември 1996 година по отношение на отбраната на типовете от дивата флора и фауна посредством контролиране на търговията с тях.

Митническите инспектори открили, че фазаните са постоянно декларирани като товар, само че при взаимна инспекция със чиновници на Регионална ревизия по околната среда и водите - София и „ Граничен надзор “ към Българската организация за сигурност на храните, се удостоверило, че за първите два типа фазани няма издадени разрешителни по CITES за експорт, а за третия тип няма позволение по CITES за експорт или различен документ, указващ произхода.

Подобно нарушаване се глоби с санкция в размер на от 100 до 200% от митническата стойност на стоките.

Фазаните са настанени в Зоологическата градина в София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР