Митничарите на Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност

...
Митничарите на Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност
Коментари Харесай

Недекларирана валута за 842 485 лв. откриха митничари на Кап...

Митничарите на Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равноценност 842 485 лв. при три инспекции на два товарни автомобила и един рейс, излизащи от страната.

По метода „ разбор на риска “ е селектиран за щателна митническа инспекция влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция.  В арматурното табло в шофьорската кабина са открити 27 пачки с еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 139 930 евро с левова равноценност 273 679 лв..

В различен камион с турска регистрация на път от Германия за Турция под шофьорската седалка в чанта с документи са открити 189 075 евро с левовата равноценност на 369 798 лв..
В рейс, пътуващ от Румъния през България за Турция митничарите намерили две полиетиленови чанти, укрити във фабрична празнина над шофьорската седалка. Във всяка от чантите е открит по един пакет, опакован в черен полиетиленов плик, съдържащ евро и доларови банкноти. Общото количество на недекларираните пари е 91 800 евро и 10 000 $ на обща левова равноценност 199 008 лв...

По случаите са формирани бързи производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура Хасково-териториално поделение – Свиленград. Водачите на трите транспортни средства- два турски и един румънски жители, са привлечени като обвинени и са арестувани за период до 72 часа с прокурорско разпореждане.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР