Митничари заловиха златни бижута за 400 000 лева на Кап.

...
Митничари заловиха златни бижута за 400 000 лева на Кап.
Коментари Харесай

Митничари заловиха златни бижута за 400 000 лева на Кап. Андреево

Митничари заловиха златни бижута за 400 000 лв. на " Кап. Андреево "   при инспекция на рейс. През последните четири дни това е трети опит за незаконно преместване на произведения от благородни метали през пункта. 

Превозното средство с румънска регистрация идва на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 03.08.2022 година на път от Турция за Румъния. В зоната на митнически надзор двамата водачи и пасажерите декларират, че не внасят артикули, парични средства и полезности за обявление. Автобусът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която е открит особено построен тайник в арматурното табло. От укритието митническите чиновници изваждат 25 пакета с бижутерски произведения от жълт и бял метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и огърлици. Извършената експертиза от експерт открива, че пакетите съдържат 4490.67 г украшения от 14-каратово злато на обща стойност 404 160 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Контрабандните златни произведения са арестувани.Водачът на рейса К.А., на 54 година, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенция " Митници " припомня, че при преместване на произведения от благородни метали през граница на страната, външна на Европейски Съюз, нормата за безмитен импорт на бижута и аксесоари от злато и платина е до 60 г, а от сребро - 300 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР