Митничари задържаха контрабандни златни изделия за над 1 млн. лева

...
Митничари задържаха контрабандни златни изделия за над 1 млн. лева
Коментари Харесай

Митничари задържаха злато за над 1 млн. лева на Капитан Андреево

Митничари задържаха контрабандни златни произведения за над 1 млн. лв. на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево ", оповестиха от организация " Митници ".

Митническите чиновници от Групово дело " Митническо разузнаване и следствие " и Търговско дружество " Южна морска " откриха над 12.5 кг контрабандни златни украшения. Това стана при две инспекции - на рейс и на лек автомобил.

На 21 май 2021 година в BMW с непозната регистрация, което влиза в страната от Турция на път за Румъния във фабрична празнина, към люка на тавана, са укрити 23 полиетиленови плика. В тях имало обгърнати в тиксо с 1645 пръстена, гривни, медальони, обици, огърлици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза открива, че накитите с общо тегло 6161.20 грама са от 14-каратово злато на стойност 492 896 лв..

Шофьорът е турски жител с букви Т.К на 52 година Той споделил, че не придвижва артикули за обявление.

Голямо количество контрабандни златни украшения са открити и на 22 май 2021 година в дребните часове на нощта в рейс с турска регистрация на път от Турция за Северна Македония , ръководен от турски жител - Е.Т. на 52 година

Митничарите откриват особено построен тайник, в който са били укрити 1668 разнообразни произведения от жълт метал. Според експертизата на вещото лице откритите произведения са от 14, 21 и 22 каратово злато с общо тегло 6356.60 грама на обща стойност 519 089 лв..

Задържаните златни произведения са с общо количество 12,517 кг на обща стойност 1 011 985 лв. .

По случаите са бразувани досъдебни производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

С разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура - Хасково на двамата обвинени е наложена възбрана да напущат страната и са им отнети документите за пътешестване в чужбина. И двамата са с парична гаранция в размер на 10 000 лв.. Контрабандните златни украшения и транспортните средства са арестувани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР