Митничари задържаха голямо количество бира на ГКПП Дунав мост 2

...
Митничари задържаха голямо количество бира на ГКПП Дунав мост 2
Коментари Харесай

Задържаха 500 литра бира на Дунав мост 2

Митничари задържаха огромно количество бира на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 - Видин , оповестява Агенция " Митници ". Алкохолът е бил транспортиран в нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища.

На 13 май 2022 година в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2- Видин е спрян за инспекция товарен автомобил, ръководен от двама румънски жители. Водачите дали транспортни документи за транспортираната стока, в които са разказани 475.2 л. или 1440 бутилки бира " Golden brau " от 0,330 л. с 5% алкохолно наличие, само че не дали изискуемите според Закона за акцизите и данъчните хранилища документи за гарантиран, начислен или обезщетен данък.

Извършена инспекция посочила, че фирмата-получател няма акцизна регистрация и не е подала годно съобщение до способеното митническо институция, каквото се изисква преди изпращането и надлежно приемането на акцизни артикули от друга държава-членка на Европейски Съюз. При извършен диалог с шефа на фирмата-получател е открито, че той не чака и не е поръчвал такава стока от Румъния.

По случая е формирано административнонаказателно произвеждане по Закона за акцизите и данъчните хранилища против компанията - транспортьор. Акцизните артикули са арестувани от митническите чиновници.
 Над 60 000 таблетки с псевдоефедрин задържаха митничари на Дунав мост 2
Над 60 000 таблетки с псевдоефедрин задържаха митничари на Дунав мост 2

Псевдоефедринът е под засилен надзор, тъй като може да бъде употребен за производството на синтетични наркотици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР