Митничари разкриха рекорден случай на недекларирана валута с левова равностойност

...
Митничари разкриха рекорден случай на недекларирана валута с левова равностойност
Коментари Харесай

Митничари откриха над 3 млн. лв. в колата на семейство с бебе

Митничари разкриха рекорден случай на недекларирана валута с левова равноценност 3 056 698 лв. на " Капитан Андреево " , оповестиха на взаимен брифинг началникът на пункта Георги Господинов и Мария Кирилова, заместител областен прокурор на Районна прокуратура Хасково.
 Агенция
На 23 март е осъществена инспекция на автомобил с румънска регистрация, лидерът му бил турски жител , който пътувал със брачната половинка и 18-месечното им бебе от Румъния през България за Турция.

Пред митническите органи те декларирали, че не придвижват акцизни артикули , артикули с търговски темперамент, валута или благородни метали и произведения от тях. Под предните седалки и сред предната и задната седалки са открити осем полиетиленови плика, съдържащи еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 1 562 865 евро с левова равноценност 3 056 698 лв..

Любопитното в случая е, че толкоз огромно количество пари се придвижва в автомобил. Нарушителят е обяснил, че добитите парични средства са му дадени от татко му след продажбата на рейсове и с тях възнамерявал да си купи жилище в Турция “, съобщи зам.-прокурор Кирилова.

По случая е стартирано следствие от митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура-Хасково-Териториално отделение- Свиленград.
 Агенция
41-годишният лидер -М.Г. е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери.

„ От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са разкрили валута с левова равноценност над 10 000 000 лв.. Основно валутата се задържа в товарни коли и рейсове, само че във връзка със засиления митнически надзор към този момент се търсят нови различни способи за преместване на валута. С разкриването на всеки един случай натрупваме задоволително рискова информация, която ни оказва помощ да откриваме така наречен вериги на доставка “, съобщи Господинов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР