Митингът в подкрепа на справедливото преброяване на гласовете на президентските

...
Митингът в подкрепа на справедливото преброяване на гласовете на президентските
Коментари Харесай

Сблъсъци на митинга в Ню Йорк

Митингът в поддръжка на справедливото броене на гласовете на президентските избори в Съединени американски щати, който се организира в Манхатън, в центъра на Ню Йорк, докара до конфликти с полицията и задържането на редица участници, оповестява сътрудник на ТАСС от мястото на събитието.

Няколко десетки души са се събрали на площад „ Вашингтон “. Това са основно поддръжници на демократа Джо Байдън. Те осъждат настоящия президент Доналд Тръмп, който приканва за преустановяване на преброяването на гласовете в някои щати.

Участници в придвижването „ Black Lives Matters” се причислиха към протестиращите. Те започнаха да скандират обиди към чиновниците на реда, както и към Тръмп, след което започнаха арестите.

"Намалете полицейските разноски! Махни се, Тръмп! ", викат деятели. Полицията арестува към 10 души. След това действието продължи в по-тих режим, само че наоколо до мястото остава блокирано всичко. Полицията отдели целия регион.

"Президентът Тръмп, който губи изборите, се пробва да извърши прелом ", декларира един от протестиращите в изявление за сътрудник на ТАСС. "Той се пробва да спре законното гласоподаване, което е нелегално и недемократично. Това вършат единствено диктатори. Ние сме тук с искане да се брои всеки глас, да се отбрани демокрацията и обезпечи развой на свободно изложение на волята ".

„ Не е изненадващо, че полицията в Ню Йорк посредством своя съюз поддържа президента Тръмп “, сподели различен протестиращ. „ Полицията неведнъж е проявявала свирепост към протестиращи, тъй като има политически настройки и вижда в нас политически съперници.

За това би трябвало да се понижи финансирането на полицията, която е паравоенното крило на десницата “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР