Митът Мерилин Монро въздейства върху публиката на пълни обороти 60

...
Митът Мерилин Монро въздейства върху публиката на пълни обороти 60
Коментари Харесай

Близначки разкриват тайни на Мерилин Монро

Митът Мерилин Монро влияе върху публиката на цялостни обороти 60 години след гибелта на безконечния секс знак. Само на 36, на върха на шеметна кариера – желаят я милиони мъже, завиждат ѝ милиони дами, подражават й милиони девойки, самата тя не е постигнала щастието. И отнася тайната – ликвидиране или самоубийство? Повече от половин век на този въпрос няма отговор, само че неустоимата усмивка на Мерилин, съблазнителният взор, полюшващата се походка остават нейна „ запазена марка “.        Но дали Мерилин Монро е единствено чувствено наличие, дали се е стремила единствено да покорява с външността си? Или е търсила пътя към огромното актьорско майсторство? Как изоставено дете, подхвърляно сред приемни родители и сиропиталища, е стигнало до върха на Холивуд и до международната популярност?



Пълнокръвната и непринудена към момента наречена Норма Джийн Мортънсън оживява  в  нов разказ в известната сбирка „ Музи “ на „ Емас “. Писателките близначки Надя и Клаудия Байнерт разкриват нови секрети в „ Мерилин и звездите на Холивуд “ / “Емас “/. Те се потопяват в писма, свидетелства и документи от раждането на Мерилин Монро до през днешния ден, с цел да разкрият душата и малко известния път на нежно и ранимо момиче. Път, трасиран от автентичен гений и впечатляваща хубост, само че изминат с помощта на голям труд, неизменност, отдаденост и непримиримост.

Годината е 1934-та. Осемгодишно момиченце стои на бул. „ Холивуд “ и съзерцава внушителния Китайски спектакъл на Грауман, фамозен киносалон в Лос Анджелис. Стиснало ръката на следващата си „ майка “, то не може да повярва на щастието си – тъй като му следва да види за пръв път кино, само че най-много тъй като дамата до него дава обещание да е с него вечно. Изоставено от родната си майка, познало сиропиталищата, отхвърлено от приемните си родители под претекст, че е „ мъчно за развъждане “, момиченцето има единствено една фантазия – дом и топлота. Новата му майка, красивата като киноактриса монтажистка от Холивуд Грейс, не стопира да му рисува прелестно бъдеще като звезда, само че детето се вълнува единствено от нейната непосредственост.

На 16 години Норма Джийн би трябвало да се омъжи. Това е единственият ѝ излаз, в случай че не желае да отиде в сиропиталище за идващите няколко години, тъй като „ майка “ ѝ Грейс би трябвало да последва мъжа си в различен щат. 

Съпругът на Норма, 21-годишният служащ Джим, се оказва добър и любящ човек, който ѝ предлага живота на класическа американска брачна половинка, издържана от своя мъж. На сватбата Норма получава подарък – Наръчник на съвършената брачна половинка, който подрежда до подареното ѝ от Грейс управление за артисти на великия Станиславски. Младата жена поставя големи старания да съблюдава предписанията на Наръчника, само че с времето протяга ръка все по-често към подаръка на Грейс. Докато един ден не я вижда фотограф и фантазията да стане актриса не се връща с щурм в мозъка ѝ. Мечта, която влиза в спор с разбиранията на Джим...

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР