МИСТИЧЕН РИТЪМ е най-новият авторски спектакъл на ансамбъл Чинари. Той

...
МИСТИЧЕН РИТЪМ е най-новият авторски спектакъл на ансамбъл Чинари. Той
Коментари Харесай

Ансамбъл Чинари с нов спектакъл

" МИСТИЧЕН РИТЪМ " е най-новият авторски театър на отбор " Чинари ". Той ще бъде показан за първи път на 28 ноевмри в зала 1 на НДК, в навечерието на 25-годишния празник на първият частен отбор в България - " Чинари ".

Спектакълът ще бъде самобитен свършек на поредност от авторски планове на ансамбъла, които сплотяват един цялостен креативен интервал за самия Асен Павлов като хореограф и режисьор. Всяка година " Чинари " показват нови спектакли. Те се трансфораха в традиция и негова запазена марка и са предстоящи с неспокойствие от неговите фенове. " МИСТИЧЕН РИТЪМ " слага началото на подготовката за отбелязване на 25-тата годишнина от основаването на ансамбъла.

В спектакъла ще вземат присъединяване артистите от отбор " Чинари ", група " ETNOTIX ", трио " Булгарина " и квартет " Българи ". Музикалната картина е дело на композиторът Костадин Генчев, а хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов.

Ще бъдат показани няколко музикално-танцови картини, всяка от които ще има своето обръщение и мистика. На сцената ще се срещнат доста герои от българските обичаи, които с тайнствен темп и с доста фикция, ще ни преведат от древността до наши дни. Чрез изразните средства на фолклорният танц, истинската музика и визия, отбор " Чинари " за следващ път ще покаже за какво продължава да е емблема и страж на българските обичаи към този момент 25 години.

Продуцентът и началник на отбор " Чинари " - Асен Павлов е притежател на ИКАР 2015 година за спектакъла " Траките ". През 2016 година aнсамбълът e почетен с " Кристална лира " от Съюза на българските музикални и танцови дейци за спектакълa " Ние, българите ". През 2017 г Министерство на Културата награди ансамбълът с грамота и почетен знак " Златен век " - щемпел на Цар Симеон Велики - за принос в развиването на българската просвета и във връзка 24 май - Ден на българската култура и просвета и славянската книжовност.

Билетите за " МИСТИЧЕН РИТЪМ " на 28 ноември в зала 1 на НДК се пускат в продажба от през днешния ден - 4 септември 2017 година на промоционални цени от 18 до 35 лева
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР