Мистерията на издължените черепи на Ехнатон и неговите деца …Древноегипетският

...
Мистерията на издължените черепи на Ехнатон и неговите деца …Древноегипетският
Коментари Харесай

Мистерията на издължените черепи на Ехнатон и неговите деца

Мистерията на издължените черепи на Ехнатон и неговите деца …Древноегипетският фараон Ехнатон постоянно е привличал нарасналото внимание на историците. Сред обществото той е на второ място по рейтинг от фараоните по популярност и известност, след Тутанкамон.Ехнатон се откроява на първо място със странния си външен тип. На скулпторите и художниците е било подредено да изобразяват фараоните с необятни плещи и тясна талия, само че изображенията на Ехнатон са доста разнообразни от тези стандарти.Той има едва тяло с тесни плещи, издаден стомах, доста дълги и тънки ръце и крайници, извънредно стеснен череп, който е мощно продълговат откъм гърба.

 1 - Мистерията на издължените черепи на Ехнатон и неговите деца
На някои каменни барелефи Ехнатон има женски гърди и може да бъде разделен от женската фигура на брачната половинка си Нефертити единствено, тъй като е изобразен с фараонска шапка и е по-висок.


 2 - Мистерията на издължените черепи на Ехнатон и неговите деца
Например, по-долу вижте барелефи и стенописи на други антични египетски фараони. Те нямат женски гърди и удължени черепи, напълно елементарни човешки тела.

 3 - Мистерията на издължените черепи на Ехнатон и неговите деца
На този декор Ехнатон наподобява като мутант, тъй че не е изненадващо, че доста уфолози го считат или за извънземно творение, или за хибрид на извънземен и човек.Той е десетият държател от Осемнадесетата династия, който цари седемнадесет години – от началото доникъде на 1300 година прочие н. е. Но, за късото време на Ехнатон на трона се случват някои огромни и исторически събития – той трансформира името си от Аменхотеп IV, дами се за Нефертити, евентуално е татко на Тутанкамон, изоставя обичайния политеизъм на Египет и вкарва монотеистична вяра – удостояване на Бог Атон.

 4 - Мистерията на издължените черепи на Ехнатон и неговите деца
След гибелта му, идващите владетели се пробват да изтрият за него всичко допустимо, връщайки Египет към политеизма, което в допълнение буди съмнение, че Ехнатон е „ чужд “, който се разграничава от своето обграждане и външно, и душевен, което не се харесва на доста хора.Това би обяснило за какво ръководството на Ехнатон се оказва единственото „ празно “ място в историята на античен Египет. Дори не се знае по какъв начин е починал … Може би е бил погубен или е избягал. Не се знае сигурно дали мумията, открита от археолози през 1907 година в изгубената гробница KV55 в Долината на царете, е негова, тъй като няма надписи на кого принадлежи.Четете още: Кое е животното изобразяващо главата на египетския Бог Сет?По незнайна причина тази мумия на практика не се изследва. Известно е единствено, че са изследвали проба от нейната ДНК, установявайки връзка сред нея и Тутанкамон, само че това е съвсем всичко. Ако в действителност принадлежи на Ехнатон, учените биха могли да изучат обширно неговия череп и странното телосложение.Любопитното е, че откривателите не знаят по какъв начин е зародила „ модата “ на удължените черепи в античен Египет и по какъв начин тъкмо са основани у Ехнатон и неговите деца, в това число Тутанкамон.

 5 - Мистерията на издължените черепи на Ехнатон и неговите деца
Предполага се, че черепите на бебетата са издължавани благодарение на специфични дъски, закрепвани към челото. Но в случай че се съди по формата на черепите на децата на Ехнатон, добре изобразени в барелефи и стенописи, с дъски не биха могли да бъдат издължени толкоз доста и формата им щеше да бъде друга.Например, жителите на доколумбова Америка, както и жителите на някои африкански племена, употребяват метода за издължаване на черепи благодарение на дъски, само че техните черепи наподобяват малко по-различно от черепите на Ехнатон и децата му.

 6 - Мистерията на издължените черепи на Ехнатон и неговите деца
Някои специалисти допускат, че Ехнатон е имал необичаен присъщ недостатък – Синдром на Марфан, което би обяснило особеностите на външния му тип. Но, такива хора нормално са безплодни, а Ехнатон има доста деца. Също по този начин, по време на упоменатото ДНК проучване на евентуалната мумия на Ехнатон не са открити следи от Синдром на Марфан.Фактът, че от всички египетски фараони Ехнатон и неговите деца имат най-неестествено удължените черепи, повдига въпроса дали това е вродена линия или е резултат от умишлена дисторция в ранна детска възраст?Ако се одобри това като факт, тогава версията за извънземния генезис на Ехнатон става все по-интересна …Популярна доктрина измежду уфолозите е, че конусовидните шапки на античните египетски фараони са били опит за подражаване на удължените глави на извънземните.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР