Мистериозният 4000-годишен дървен кръг, наречен Сийхендж, ще бъде показан в

...
Мистериозният 4000-годишен дървен кръг, наречен Сийхендж, ще бъде показан в
Коментари Харесай

Излагат мистериозния паметник на Сийхендж в Британския музей за шоуто Стоунхендж

Мистериозният 4000-годишен дървен кръг, наименуван Сийхендж, ще бъде показан в Британския музей, оповестява standard.co.uk.

Древният монумент, който беше открит едвам преди 23 години, когато още веднъж се появи заради разместващи се пясъци на отдалечния плаж в Норфолк, е част от забележителна галерия за Стоунхендж и Британия от бронзовата ера.

Състои се от 54 дървени стълба, някои високи до три метра, заобикалящи голям дъб, чиито корени са били обърнати към небесата, евентуално да държат тяло или някаква форма на религиозно приношение.

Археолозите, които откриха мястото през 1998 година, откриха стълбовете, опаковани дружно в кръг с диаметър 6,6 метра със страните, покрити с кора, обърнати на открито и стеснен вход, ситуиран да улавя лъчите на изгряващото слънце.

Д-р Дженифър Уекслър, куратор на плана „ Светът на Стоунхендж “ в Британския музей, сподели: „ Ако Стоунхендж е един от най-забележителните оживели антични каменни кръгове в света, тогава Сихендж е еквивалентът по дървен материал. Но защото е преоткрит едвам през 1998 година, към момента е относително незнаен....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР