Мистериозна гигантска скулптура на змия в джунглата Чонбури В джунглите на

...
Мистериозна гигантска скулптура на змия в джунглата Чонбури
В джунглите на
Коментари Харесай

Древните владетели на Земята – рептилската цивилизация

Мистериозна гигантска статуя на змия в джунглата Чонбури

В джунглите на провинция Чонбури в Тайланд е открита мистериозна статуя на гигантска змия, която към момента никой не е съумял да датира с акуратност.

Дължината на скулптурата се мери в десетки метри, а цялото тяло има присъщи люспи, които я карат да наподобява като същинско влечуго.

Въпреки обстоятелството, че локалните поданици са сигурни, че това е жива змия, която по-късно е била вкаменена, учените не могат тъкмо да дефинират възрастта и авторството на тази статуя. Възможно ли е това да са остатъци от живи същества, живели в древността, или е просто майсторски изпълнена статуя?

Легендата за живата змия, трансформирала се в камък

В търсене на отговори на тези въпроси учените учат локалната легенда, съгласно която змията в действителност е съществувала и е била с големи размери. Тя ловувала хипопотами и слонове и един път почнала да гълтам посетители и прислужници на сватбата на царската щерка. Тогава царят извикал придворния вълшебник, който трансформирал създанието в камък. Скулптурата е сложена до пещерата, в която съгласно легендата са живели други змии.

Това обаче е единствено легенда и учените не могат тъкмо да дефинират възрастта и авторството на тази статуя. Може би в предишното в действителност е имало магьосници, които са можели да трансфорат огромни чудовища в камък, само че най-вероятно формата на змията е основана от занаятчия каменоделец, който леко е трансформирал формата на скалата.

Възможно е скулптурата да е основана за заплашване на врагове или просто като изкуство, само че това са единствено догатки. Въпреки обстоятелството, че учените не могат тъкмо да дефинират възрастта и авторството на тази статуя, мистериозният й тип продължава да притегля вниманието и да провокира интерес измежду хора от цялостен ​​свят.


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР