Мистериозна 8000-годишна пирамида в Китай, охранявана от военните, може да

...
Мистериозна 8000-годишна пирамида в Китай, охранявана от военните, може да
Коментари Харесай

Мистериозна 8000-годишна пирамида в Китай, охранявана от военните, може да крие ключови тайни

Мистериозна 8000-годишна пирамида в Китай, охранявана от военните, може да крие основни секрети! На повече от 100 километра отвън античния град Сиан, измежду обраслите гори, се издигат голям брой могили с форма на пирамида, които са били обгърнати в тайнственост от хиляди години. Западът научи за тях, когато Фред Майер Шрьодер, американски търговец, за първи път заяви за енигмата през 1912 година

По това време той пътува през провинция Шанси с лидер, където записва в детайли изложение в дневника си, отбелязвайки, че е видял една гигантска пирамида с височина почти 300 метра и дължина съвсем два пъти по-голяма, заобиколена от няколко по-малки пирамиди.

Бързо напред три десетилетия и водачът на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Джеймс Гаусман ще остане замаян от „ чисто бяла “ конструкция, видяна по време на полет над Азия, за която се твърди, че е два пъти по-голяма от Голямата пирамида в Египет .

Той споделя: „ Забележителното нещо беше основният камък, голямо парче сходен на украшение материал, който приличаше на кристал. Нямаше по какъв начин да кацнем, макар че искахме. Бяхме изумени от необятността на това нещо. “ Две години по-късно полковник Морис Шеахан, далекоизточен шеф на Trans World Airline, оповестява за същото прекарване.

Мистериозна 8000-годишна пирамида в Китай

В началото на деветдесетте години немският откривател Хартвиг Хаусдорф търсил солидната пирамида. Но не съумял да я открие. Вместо това той разкрил „ китайската войска да патрулира подробно в региона “, съгласно отчетите. Днес Гугъл Earth ще покаже на всеки с точните координати доказателства за освен една, а към 40 известни пирамиди, само че не всички са елементарно различими за човешкото око.

Те са покрити с дървета и трева и доста от тях датират от преди 8000 години. Този район всъщност е китайската версия както на египетската Гиза, по този начин и на Долината на царете в едно. И изключително тъй като има голямо количество владетели, за които се приказва, че са под повърхността и които никой до момента не е безпокоил.

Още през 17-ти век римски йезуит написа за пирамидите, а през 1785 година френският ориенталист и синолог Жозеф дьо Гинес написва „ Есе, в което потвърждаваме, че китайците са египетска колония “.

Западните археолози до ден сегашен рядко са получавали позволение да изследват обектите. Някои настояват, че фотоси демонстрират, че храстите и дърветата са били засадени съзнателно, с цел да се резервира тайната в загадка.

Но специалистите теоретизират, че съвсем несъмнено има изгубени императори и артефакти под могилите, които биха заменили откритието на Хауърд Картър от 1922 година за Тутанкамон. През 1974 година светът надникна в една в действителност невероятна история на Китай. Тогава двама фермери копаели тъкмо отвън Сиан и разкрили фамозната теракотена войска на първия китайски император – Цин Шъхуан .

Има митове, че той е бил заровен в същински мини-град с дворци, файтони, съкровища и всичко останало, от което се нуждаел в отвъдния живот. И посредством шанс или орис тези фермери блъснали джакпота. Мястото е толкоз солидно, че откривателите „ ще копаят там епохи наред “. Така твърди археологът Кристин Роми пред Live Science през 2012 година

Но самият император в никакъв случай не е открит!

Някои пирамиди могат да се видят в Гугъл Earth

Властите са отворили места като мавзолея Хан Янг Линг за туристи, само че на никого не е разрешено да ги разкопава. Правителството на Си Дзинпин споделя, че към момента не съществува технология, която да наруши пирамидите, без да повреди наличието им, цитирайки откритието на фараона Тутанкамон за информация.

Преди това доктор Роми отбелязва: „ Наистина е мъдро това, което вършат. Помислете за цялата информация, която загубихме единствено въз основа на техниките за разкопки от 30-те години на предишния век. Има толкоз доста спомагателна информация, която бихме могли да научим, само че техниките тогава не бяха това, което имаме в този момент. Може да си мислим, че имаме страхотни техники за археологически разкопки сега. Но кой знае, след един век, в случай че отворим тази гробница може да са още по-добри. “

Силната китайска просвета на „ удостояване на традицията “ може да значи, че те просто желаят да оставят своите владетели на мира. Това значи, че няма да има различен избор. И единствено да ги гледат по какъв начин се отдръпват назад на Земята с техните секрети – до момента в който някой не реши друго.

Но заради това, че регионът е обгърнат в загадка, има и подозрения от някои специалисти по отношение на това дали Бялата пирамида въобще съществува. Експертите спорят както за местоположението, по този начин и за осъществимостта на такава монументална конструкция. Завършваме с едно забавно видео:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР