Мисля, че в най-новата ни политическа биография никога преди избори

...
Мисля, че в най-новата ни политическа биография никога преди избори
Коментари Харесай

Йотова: Никога преди не е имало толкова консултации преди избори

Мисля, че в най-новата ни политическа биография в никакъв случай преди избори президент не е правил толкоз доста съвещания с извънпарламентарни, парламентарни партии и всички тези институции, които вземат участие в подготовката на изборите и в изборния ден. Това сподели в изявление за предаването „ Неделя 150 “ по БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Изборът на датата за парламентарните избори е конституционно право на президента и тя се дефинира с негов декрет. За миналите 4 години президентът Румен Радев поема своята отговорност такава, каквато е по неговите пълномощия, и носи тази отговорност. Изборът на датата 4 април беше негов персонален избор “, добави тя.

По думите на Йотова датата на изборите е 4 април, а не 28 март, с цел да може да се даде още една седмица период да бъдат осъществени дейности по този начин, че българите да отидат да гласоподават умерено.

„ Включително и съответните промени в изборното законодателство. Самата госпожа Караянчева съобщи на нашата среща, че те могат за 1 седмица да създадат промени в изборите и даже сподели, че може тези промени да се създадат даже е месеца на самата изборна акция. Не желаеме да тормозим народните представители в изборната акция. Затова дано получат тази една спомагателна седмица, в която фактически да се създадат тези рационални промени “, добави вицепрезидентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР