Мисля, че парламентът свърши добра работа. Това каза председателят на

...
Мисля, че парламентът свърши добра работа. Това каза председателят на
Коментари Харесай

Ива Митева: Отново ще съм депутат от ....

" Мисля, че Народното събрание свърши добра работа ". Това сподели ръководителят на 46-ото Народно заседание Ива Митева / " ИТН " / по време на брифинг след края на последното пленарно съвещание.

" Тук в Народното събрание ние дадохме в допълнение 16,5 млн. лева за просвета, което изобщо не е малко ", разяснява Митева. Тя открои и признатите от депутатите спомагателни средства от 70 млн. лева за земеделие, също толкоз за туризъм, 60 млн. лева за емигрантски напън и 100 млн. лева за общините, изброи Българска телеграфна агенция.

Като триумф Митева уточни и приемането на напълно нов устав за работата на този парламент. " Досега постоянно се е работило върху остарелия устав и върху него са се правили оферти. Срокът за оферти беше единствено два дни. Такова нещо в никакъв случай не се е случвало ", разяснява тя.

Днес успяхме, с изключение на да разгледаме точката за Бюрото за отбрана на очевидците, да приемем на първо четене и промени в Закона за правосъдната власт, сподели Митева. Председателят на Народното събрание дефинира това като знак, че има воля да стартира правосъдната промяна и изрази вяра тя да продължи в идващия парламент.

" Щастлива съм, че съумях да отстоя на моите решения и това, за което съм щастлива, е, че не допуснахме този парламент нито един път да наруши Конституцията и правилника, нито да се отклоним от духа на конституционните текстове и на правилника ", сподели Митева.

Председателят на Народното събрание съобщи, че ще продължи да се занимава с политика. " Винаги съм казвала, че народните представители би трябвало да имат два-три мандата и да приключат, тъй като в случай че можеш да дадеш нещо, ти ще го дадеш в границите на тези два-три мандата ", уточни тя. Митева уточни, че ще се кандидатира за депутат от листите на " ИТН " най-много поради младите, които непрестанно настървява да вземат участие в политиката. " Смятам, че без тях коренна смяна в политиката няма да се случи ", добави тя.

В началото на своето изявление Митева напомни думите на Димитър Греков за ролята на образованието и изрази вяра младите и образованите хора да се включат и да създадат смяната, която всички чакаме.

Председателят на Народното събрание съобщи, че не мисли да употребява защита от Националната работа за защита /НСО/. " Днес разговарях с сътрудниците от НСО във връзка с опасността, дали би трябвало да имам някакъв тип по-засилена защита. От утрешния ден аз изрично няма да бъда с защита и няма да употребявам профилиран превоз ", добави тя.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР