Мисля, че независимите депутати ще подкрепим ново правителство с мандат

...
Мисля, че независимите депутати ще подкрепим ново правителство с мандат
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Най-вероятно ще подкрепим мандат на „Продължаваме промяната“

Мисля, че самостоятелните депутати ще подкрепим ново държавно управление с мандат на " Продължаваме промяната ". Всеки си има своите мисли, само че ние сме самостоятелни и нямаме никакви условия. Това съобщи проф. Николай Радулов - самостоятелен народен представител, откакто напусна Има Такъв Народ, в ефира на БТВ.

Според него изгонването на 70 съветски дипломати е целесъобразно предвид на това, че в тази интернационална обстановка не би трябвало да се неглижира това, че има голяма група от хора, които могат да основат проблеми във вътрешната сигурност на страната. Дипломатите в действителност не са 70, а 42, а останалите са хора, обвинени в разследваща активност. Някои пък са изгонени, с цел да има взаимност с броя на нашите дипломати в Русия, изясни Радулов.

Разузнаването под дипломатическо прикритие постоянно е единствено върха на айсберга, у нас има 280 хиляди непрекъснато живеещи руснаци. Тука имаме въздействие и върху политици, и хора - водачи на някакви групи, и това е целеустремено влияние. " Със сигурност политици от Българска социалистическа партия се срещат с съветски дипломати, само че до каква степен им се оказва въздействие, е различен въпрос. " Възраждане " също. На Бойко Борисов връзките с Русия също бяха доста мощни ", добави депутатът.

Според него речите на Корнелия Нинова по отношение на обстановката с дипломатите са ориентирани към гласоподавателите на Българска социалистическа партия, които почнали да понижават през последната година-две. " Българска социалистическа партия има своите гласоподаватели и тя приказва това, което чакат те от нея. Оттеглянето от договарянията е, с цел да се покаже, че Българска социалистическа партия се старае да поддържа връзката с Русия ".

А такова решение нямало по какъв начин да бъде взето еднолично от премиера Кирил Петков. Много други структури са свързани с него - ДАНС, разузнаването. Съветът за национална сигурност към този момент е почнал да работи, не е съвършен, само че най-малко работи, добави Радулов.

Той обаче даде ниска оценка на сигурността на страната и изрази възмущението си, че към момента не са последвали арести на разкритата преди 2 месеца шпионска група в ДАНС. " Това на никое място не се е случвало по света. В ДАНС ще бъдат разкрити и други хора, свързани с Русия ", предвижда още Радулов.

И описа за съветско въздействие и в енергетиката, където също имало хора, които пречели за основаване на нови благоприятни условия. " Например имам информация, че в газохранилището " Чирен " е почнало да се прави търг за нови кладенци, без да се ремонтират старите. Това значи, че в случай че се нагнетява газ вътре, може да стане доста рисково. Хората, които не са взели ограничения и не са предотвратили заплахата, са свързани с Русия. Мисля, че службите знаят за това, аз го споделих на зам.-министър в енергетиката ", добави Радулов, като разясни, че не познава министъра на енергетиката Александър Николов, който е от Има Такъв Народ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР