Мислете си, че само външни фактори са виновни за неуспехите

...
Мислете си, че само външни фактори са виновни за неуспехите
Коментари Харесай

Спрете да си повтаряте тези 3 неща, ако искате да сте по-успешни и щастливи

Мислете си, че единствено външни фактори са отговорни за неуспехите или депресиите ви? Не е по този начин. Всичко се дефинира от метода, по който избирате да възприемате нещата. Много надарени и способни хора сами пречат на напредъка и щастието си, като се самоубеждават в лъжи или се отдават на самосъжаление. Така не подхващат верните стъпки, които да подобрят живота и кариерата им.

Според Forbes тези хора изключително постоянно си повтарят три токсични мисли. Ако и вие си казвате, спрете колкото може по-скоро - те могат единствено да ви навредят.

" Нещата са зле, само че ще понасям. "

Понякога човек просто привиква с проблемите, с тъгата. По някакви аргументи взема решение, че няма избор, че е належащо да остане в неприятна, съсипваща обстановка. Това в никакъв случай не е правилно. Запитайте се какво се е случило в живота ви, та не желаете да се застъпите за себе си. Примирението не е добродетел.

" Просто не съм задоволително добър/добра. "

Липсата на убеденост е главната съставна част на неуспеха. Дори да сте претърпели някакъв неуспех, да се позволили неточност или да са ви уволнили, това напълно не значи, че сте некадърни. Съберете се, направете си проект, поставете си цел и започнете да я следвате.

" Много ще е мъчно да се трансформира. "

Повтаряте си това не тъй като е истина, а тъй като надълбоко в себе си се страхувате от смяната, от риска. Което е безсмислено. Най-хубавите неща се случват точно след промени. Намерете смелостта си и скочете. Разбира се, рисковете би трябвало да са премислени, само че в случай че напълно ги няма, в никакъв случай няма да постигнете нищо значимо.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР