Мисията Шънчжоу-15 с трима тайконавти беше изстреляна към китайската космическа

...
Мисията Шънчжоу-15 с трима тайконавти беше изстреляна към китайската космическа
Коментари Харесай

Китай изстреля астронавти на космическата станция Тянгон СНИМКИ

Мисията " Шънчжоу-15 " с трима тайконавти беше изстреляна към китайската галактическа станция, заяви Ройтерс. Тримата тайконавти Фей Цзюнлун, Дън Цинмин и Чжан Лу ще се причислят към сътрудниците си от задачата " Шънчжоу-14 ", които дойдоха на станцията в края на юни. Планирано е остарелият екипаж да се върне на Земята през декември, а новият да остане в космоса шест месеца.

" Шънчжоу-15 " е последната задача от монтажния стадий на китайската галактическа станция.  Това е първата ротация на екипаж в китайската галактическа история.   Китайската галактическа станция е второто населявано оборудване в ниска земна орбита след Международната галактическа станция.

Космическият транспортен съд „ Шънчжоу-15 “ (в превод „ Божествен транспортен съд “) и неговият тричленен екипаж бяха изстреляни с ракета „ Long March-2F “ от сателитния център Цзюцюан в 23:08 часа локално време във вторник. Температурата в пустинята Гоби бе под нулата съгласно държавната телевизия.

Shenzhou-15: China sends astronauts to Tiangong space station
— World News Guru (@worldnews_guru)
51-годишният член на екипажа Фей е деец от четиридневната задача „ Шънчжоу-6 “ през 2005 година Това е втората задача, при която Китай изпраща човек в космоса. Другите двама членове на екипажа - Дън и Чжан, са в космоса за първи път.

„ Шънчжоу-15 “ е последната от 11 задачи, в това число три с екипаж,  които започнаха през април 2021 година Целта е сглобяване на  „ Небесния замък “ – мултимодулната китайска станция.

Тричленният екипаж ще поеме контрола от екипажа „ Шънчжоу-14 “, който дойде на станцията при започване на юни и който би трябвало да се завърне на Земята при започване на декември.  Предаването на контрола над станцията ще продължи седмица и ще съставлява тест за способността на станцията да издържи шестима астронавти. Това също би било връх за китайската галактическа стратегия.

Космическият аванпост на Китай закупи актуалната си Т- форма през ноември след идването на последните три цилиндрични модула. Планът е употребата на станцията да продължи най-малко десетилетие. Очаква се астронавтите й да проведат над 1000 научни опита, измежду които проучване на способността на растенията да се приспособяват в космоса и държание на течностите в микрогравитация.

„ Небесният замък “ е кулминационна точка на близо две десетилетия китайски задачи с екипажи в космоса. Китайските пилотирани полети започнаха през 2003 година, когато някогашният водач на изтребител Ян Ливей беше изпратен в орбита в дребна капсула с цвят на бронз – „ Шънчжоу-5 “. Той стана първият китаец в космоса и воин за милиони хора в родната си страна.

La Chine envoie trois astronautes vers sa station Tiangong
— TVA nouvelles (@tvanouvelles)
Космическата станция е знак на възходящата мощ на Китай, на убеденост в личните галактически благоприятни условия и на предизвикателство към превъзходството на Съединени американски щати. Китай беше изолиран от Международната галактическа станция и е неразрешено всякакво съдействие с него.

По време на задачата „ Шънчжоу-15 “ екипажът ще живее и работи на галактическата станция шест месеца. Изстрелването е необичаен миг на наслада за китайската нация в подтекста на рестриктивните мерки, свързани с политиката за нулев COVID-19.

Una misión tripulada hacia el espacio en donde tres de sus astronautas tendrán como destino la estación Tiangong.
— ecoosfera (@ecoosfera)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР