Мисията на Веолия е възобновяването на световните ресурси чрез внедряване

...
Мисията на Веолия е възобновяването на световните ресурси чрез внедряване
Коментари Харесай

Екологичната трансформация и пътят към Net Zero

Мисията на " Веолия " е възобновяването на международните запаси посредством внедряване на новаторски и енергийно ефикасни решения в направленията вода, сила и ръководство на боклуци, които способстват за устойчивото развиване на градовете и промишленостите.

Президентът на групата Антоан Фреро е уверен, че един бизнес е сполучлив, единствено в случай че е потребен и доказателствата за това могат да бъдат проследени в историята на компанията. Цялата тактика на " Веолия ", главните цели, които си слага, са подчинени на това да работи за ускорение на екологичната промяна по света, с цел да можем всички дружно като човечество да реализираме амбициозната цел за нулеви нездравословни излъчвания, или Net Zero.

Настоящата енергийна и геополитическа рецесия единствено удостовери посоката, която " Веолия " е избрала, и способства за това повече хора да осмислят остротата на проблемите, с които всички дружно би трябвало да се оправяме. Ние във " Веолия " сме наясно, че няма един верен метод за постигането на въглеродната индиферентност. Вярваме, че методът ни би трябвало да е холистичен и да включва новаторски решения, които да задоволяват потребностите на всички заинтригувани страни.

Групата " Веолия " е компания, която с решенията си се стреми да се трансформира в международен първенец по екологична промяна .
Реклама Кръговата стопанска система в деяние: оползотворяване на отпадъчната топлота от производството
Решенията, които " Веолия " създава и предлага в международен мащаб, включват и планове " от боклуци към сила ", които комбинират намаляването на излъчвания на CO2 и оползотворяването на боклуци, а също и някои геотермални планове и планове за фотоволтаични системи, които стартират да се развиват с бързи темпове.

В допълнение " Веолия " основава приспособени самостоятелни решения за своите индустриални клиенти. През 2017 година компанията влезе в партньорство със завода на " Фолксваген " в Познан, Полша, и откри метод да усъвършенства енергийната му успеваемост и по едно и също време с това да понижи въздействието на производството върху околната среда посредством оползотворяване на топлота от софтуерния развой. Заводът на " Фолксваген " е най-големият производител на цилиндрови глави за мотори в Европа и създава почти 4,5 милиона съставния елемент годишно, като употребява 30 000 тона алуминий. " Фолксваген " и " Веолия " работят дружно в продължение на две години и вкарват решение за оползотворяване на отпадъчна топлота за топлофикацията в Познан. По този метод " Веолия " съумява да обезпечи отопление за към 30 здания, ситуирани наоколо до завода при " нулеви въглеродни излъчвания ". Намалените въглеродни излъчвания годишно са 1070 тона.
Рециклирането като прийом за реализиране на въглеродна индиферентност
Рециклирането на акумулатори за електрически автомобили също е част от пътя към въглеродната индиферентност. В партньорство с още две компании, " Солвей " и " Рено - Нисан ", Групата " Веолия " започва през 2020 година план за преработване в затворен кръг на метали от излезли от приложимост акумулатори за електрически автомобили. Този тип акумулатори съдържат редки и скъпи метали, като никел, кобалт, литий и мед, находищата на които се намират отвън територията на Европейския съюз.
Ускоряване на зеления преход посредством цифровизация
Подобряването на енергийната успеваемост е основна част от предизвикването за реализиране на Net Zero. Дългосрочната визия на Групата " Веолия " за България е да ползва своята интернационална експертиза и богат опит по тематиката, като създава интелигентни решения за енергийна успеваемост с обезпечен резултат и усъвършенствано ръководство на енергийни и ВиК услуги на локалния пазар.
Реклама
С помощта на дигитализацията " Веолия " форсира зеления преход. Компанията обезпечава на своите клиенти опция за понижаване на експлоатационните разноски и подсигурява понижаване на въглеродния отпечатък. Най-новото смарт решение на " Веолия " се назовава Hubgrade® и разрешава мониторинг и усъвършенстване на енергийните и водни разноски в действително време, както и разноските за преработката на боклуци. Hubgrade® елементарно се приспособява към самостоятелните потребности на клиентите, без значение дали става въпрос за индустриално дружество, комерсиална постройка, или общински клиент. Силата на Hubgrade® се крие в комбинацията от цифрови технологии и насъбрания опит на специалистите на " Веолия " за подкрепяне на зеления преход в поддръжка на оперативната и екологичната успеваемост.

" Веолия " си слага дълготрайна стратегическа цел за ограничение на световното стопляне и постигане на нулеви чисти въглеродни излъчвания през 2050 година Звучи амбициозно и ограниченията към този момент са в ход. Една от тях е улавянето на въглероден диоксид като удобен метод за реализиране на дълбока декарбонизация и оползотворяване на ресурсите.
Приносът на " Веолия " за въглеродна индиферентност в България
В България " Веолия " участва от 2006 година с трите си компании - " Веолия Енерджи Варна ", " Веолия Сълюшънс България " и " Софийска вода ", като сполучливо усъвършенства потреблението на сила и ръководството на водния цикъл на своите битови, общински, търговски и индустриални клиенти. " Веолия България " с горделивост показва най-успешния си за момента знаков план в региона на кръговата стопанска система - Софийската пречиствателна станция за отпадъчни води (СПСОВ) край Кубратово. Това е един от водещите зелени планове на " Веолия " в Централна и Източна Европа със документ " Златен стандарт " за непринудено понижаване на излъчванията на CO2. Това прави " Софийска вода ", част от " Веолия ", интернационално приета компания - деен участник в битката против климатичните промени.

Станцията реализира 100% енергийна самостоятелност (през 2021 година е произвела с 16% повече зелена сила от нужното, по този начин оказва помощ да се покрие общата енергийна нужда за целия воден цикъл на София) и понижава въглеродните излъчвания с повече от 70 хиляди тона всяка година.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Свят 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Финансови артикули 3 Предприемач Реклама
През последните 10 години увеличеното произвеждане на зелена сила от утайки в комбиниране с непрекъснатото търсене на ограничения за енергийна успеваемост докара до обезпечаването на цялостна енергийна индиферентност на станцията - скъпо достижение изключително в този интервал на високи цени на силата.
" Софийска вода ", част от " Веолия ", си слага като последна цел постигането на цялостна енергийна самостоятелност на целия воден цикъл в София преди края на идващия бизнес проект до 2025 г.За " Веолия " е явно, че за една компания, за една страна или за нашата планета предизвикването Net Zero има потребност от холистичен метод и решителност той да се ползва! Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР