Мисията на СДС е да отстоява демократичните достижения, благодарение на

...
Мисията на СДС е да отстоява демократичните достижения, благодарение на
Коментари Харесай

СДС е морален стожер на демокрацията

Мисията на Съюз на демократичните сили е да отстоява демократичните постижения, с помощта на които България през днешния ден е пълноправен член на Европейския съюз и НАТО. Това е посланието, отправено към варненските седесари и симпатизанти от двамата претенденти за ръководител на Съюз на демократичните сили на идната на 7 юли събота Национална конференция на партията. Тогава за лидерския пост ще се борят Румен Христов, излъчен от вътрешнопартийна съпротива, и доктор Антон Койчев, ръководител на софийската организация на Съюз на демократичните сили.

Днес във Варна те обявиха решителността си да водят положителна акция, насочена към възраждането на Съюз на демократичните сили. И двамата акцентираха ролята на Съюз на демократичните сили като честен стожер на демокрацията и поръчител за проевропейското бъдеще на България. Д-р Койчев акцентира, че Съюз на демократичните сили е демократична партия и ръководителят на Съюз на демократичните сили е пръв измежду равни. Но това въобще не значи, че ще бъде склонен с позиции, които не подхождат и носят щета на достоверното Съюз на демократичните сили. Румен Христов на собствен ред посочи вижданията си за бъдещата съдружна политика на синята партия. Според него тя би трябвало да е гъвкава - една по време на евроизбори, друга за местини избори и напълно друга при парламентарен избор.

„ Не отиваме на Национална конференция да броим гласове, а да вършим политика, съобщи по време на срещата ръководителят на СДС-Варна, доктор Янко Станев. Пътната карта, обрисувана от варненската организация, елементарно може да бъде трансформирана на национално равнище. Но витално значимо е, споделяме го като лекари, да бъде съхранен духът на Съюз на демократичните сили, с цел да останем и физически живи. ”

На форума Варна ще бъде показана от 41 делегати - 27 са от 5-те районни организации във Варна, останалите са представители на 11-те общини в региона. /sdsvarna.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР