Мишел Барние, главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит, заяви,

...
Мишел Барние, главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит, заяви,
Коментари Харесай

Няма как сега да се каже колко ще плати Лондон на ЕС преди Брекзит, заяви Барние

Мишел Барние, основният договарящ на Европейския съюз за Брекзит, съобщи, че не е допустимо да се се уточни съответната сума, която Англия ще би трябвало да заплати на Европейски Съюз преди да излезе от блока, съобщи " Ройтерс ".

" Никога не съм казвал цифри и няма да го направя и през днешния ден... тъй като те могат да се трансформират ", сподели Барние по време на конференция.

Той съобщи, че е удовлетворен от съглашението сред Европейски Съюз и Англия, че никоя страна в Европейски Съюз, в това число и Обединеното кралство, няма да би трябвало да заплаща повече или да получава по-малко в следствие от решението на страната да напусне блока през 2019 година

Барние означи, че оставането на Англия в европейския обединен пазар не е едно от вероятните решения на казуса с избягването на " твърда " граница сред Ирландия и Северна Ирландия.

" Британското държавно управление удостовери, че желае също да напусне единния пазар и митническия съюз, което не е наложително ", уточни той, откакто Европейската комисия заключи, че в първата фаза на договарянията за Брекзит е реализиран задоволителен прогрес, с цел да може да се премине към втората фаза за бъдещите връзки.

Според Барние бъдещото комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Англия ще би трябвало да бъде по модела на това сред Европейски Съюз и Канада.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (116)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР