Мирослав Ненков Снимка: Дарик радиоНезаконните схеми в лечебните заведения не

...
Мирослав Ненков Снимка: Дарик радиоНезаконните схеми в лечебните заведения не
Коментари Харесай

Измамниците в болниците не били много умни

Мирослав Ненков Снимка: Дарик радио

„ Незаконните схеми в лечебните заведения не са чак токова комплицирани и хората, които ги вършат, не са чак толкоз умни, с цел да не може един непокътнат прокурор да ги разкрие ”. Това сподели в ефира на „ Здравей, България ” по Нова телевизия някогашният министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков.
Той обаче призна, че е песимистичен по отношение на резултатите от започнатите от държавното обвиняване инспекции. В петък бе оповестено, че такива ще се извършат в „ Пирогов ”, лечебните заведения в Попово, Благоевград, Русе, Велико Търново, Кърджали и Университетската в Бургас.
„ Виновните за противозаконните действия в лечебните заведения би трябвало да бъдат осъдени шумно и тежко, с цел да покаже нашето общество, че има непоносимост към тези неща ”, сподели още доктор Ненков.
Той разяснява и разкритията на прокуратурата за контракти, сключвани сред държавни или общински лечебни заведения с частни, макар че реализират една и съща активност. „ Това е все едно у вас да пристигна да живее някой, който да храните, да му купувате и тоалетната хартия даже и той да ви заплаща наем от 1.50 лв. ”, сподели ексминистърът.
Д-р Ненков е безапелационен, че тази противозаконна активност е осъществявана с разрешението от някой министър: „ Има един феномен в системата на опазването на здравето: когато пристигна някой нов министър, той има чувството, че това е началото на Министерство на здравеопазването. Не знам по какъв начин може да се излекува това ”.
„ Колкото и да се величаем в този завършек на света, ние сме си едни селяни и всеки познава някого си. Когато стартира да ми изстива мястото, аз си споделям: „ Ще се обадя на батко, свако, шуранайка. Той или тя ще откри различен, който да се обади на шеф на болница и ще му каже да ми направи една лабораторийка, въпреки че не ставам за нищо ”, заключи някогашният здравен министър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР