Мирно приключи антиправителственият протест в София, който започна минути след

...
Мирно приключи антиправителственият протест в София, който започна минути след
Коментари Харесай

Протестиращите поискаха да излъчат правителство и парламент

Мирно завърши антиправителственият митинг в София, който стартира минути след 16:00 часа пред постройката на Министерския съвет.

Беше спряно придвижването в част на бул. " Дондуков ", само че трафикът по бул. " Цар Освободител " се осъществяваше обикновено. Движението в региона на Орлов мост също беше блокирано.

Участниците за следващ път желаеха незабавна оставка на държавното управление. Част от тях се оповестиха за сформиране на " национално държавно управление ", илъчено от протестиращите и на парламент, също излъчен от тях.

Около 18:00 ч. протестиращите направиха жива верига пред държавната постройка, която се охраняваше от кордон служители на реда.

Присъствието на органите на реда беше засилено, като плътни кордони обграждаха постройките на Министерски съвет и на Народното събрание в Триъгълника на властта. Служители на жандармерията бяха ситуирани и в близките улички.

Тази вечер не се стигна до ескалация сред полиция и протестиращи.

Участниците в днешния митинг показаха и неодобрение от медиите.

Демонстрантите завиха, че ще стачкуват и на Бъдни вечер, на Коледа, както и на Нова година, макар че Столичната община е забранила събиранията за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Протестиращите обаче обявиха, че ще посрещнат в центъра на София новата 2021 година. Те имат желание да провеждат огромен митинг в средата на януари следващата година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР