Мирните преговори с руските войски в Украйна могат да бъдат

...
Мирните преговори с руските войски в Украйна могат да бъдат
Коментари Харесай

Британският дипломат №1 предупреди да се внимава с "мирните" преговори с Путин

Мирните договаряния с съветските войски в Украйна могат да бъдат употребявани от Владимир Путин да презареди армията си преди да стартира нова офанзива, предизвестява английският министър на външните работи Джеймс Клевърли.

В изявление за " Дейли телеграф " Клевърли декларира, че има риск прекратяването на огъня да се употребява от Путин за образование на спомагателни войски, произвеждане на повече муниции и превъоръжаване на бойните елементи.

Предупреждението на Джеймс Клевърли идва откакто американският президент Джо Байдън съобщи, че е подготвен да беседва с Владимир Путин, стига той искрено да желае да се постави завършек на войната.

Френският президент Еманюел Макрон също изрази подготвеност да приказва с съветския водач в опит да се предотврати по-нататъшна ескалация на спора и да се реализиран съответни резултати като гарантирането на сигурността на атомните централи.

Британският външен министър, който бе на среща с сътрудниците му от НАТО в Букурещ, обаче изрази съществени подозрения за проявата на " благосклонност " от страна на Путин.

Поставяйки в кавички думата " мирни " за договарянията, Клевърли предизвестява, че светът би трябвало да бъде доста деликатен към сходни начинания на Путин.

Ако руснаците употребяват прекратяването на огъня единствено за превъоръжаване, то последствията ще бъдат още по-жестоки, добавя Клевърли.

Той отбелязва също, че Владимир Путин има направена формула на дейности, тъй като се е предполагало, че експанзията против Грузия, Крим и Източна Украйна ще бъдат единични актове, а на процедура се трансформира в норма на държание.
БНР подкасти: Следващият ден Тя на трета степен Черната кутия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР