Мирните преговори между САЩ и талибаните вече са мъртви. Това

...
Мирните преговори между САЩ и талибаните вече са мъртви. Това
Коментари Харесай

Тръмп обяви преговорите с талибаните за мъртви

Мирните договаряния сред Съединени американски щати и талибаните към този момент са " мъртви ". Това разгласи американският президент Доналд Тръмп, представен от " Асошиейтед прес ".

Изказването на президента идва два дни, откакто той анулира загадка среща, уговорена с водачите на талибаните и афганистанците, чиято цел беше да постави завършек на най-дългата война, водена от Съединените щати.

Думите на Тръмп пред кореспонденти в Белия дом издават, че той не вижда смисъл да възобновява напъните за реализиране на политическо съглашение с талибаните, чиято отбрана на екстремистите от " Ал Кайда " в Афганистан подтикна Съединени американски щати да нахлуят след атентатите на 11 септември.

Запитан за мирните договаряния Тръмп бе безапелационен: " Те са мъртви. Те са мъртви. Що се отнася до мен, те са мъртви. "

Не е ясно дали американският президент ще продължи с плануваните съкращения на американските войски и по какъв начин неуспехът на договарянията ще се отрази на надълбоко разединения Афганистан. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР